τούρτα παγωτό
01/01/2014 10:22
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τι χρειαζόμαστε:
Για την βάση:
- 24 μπισκότα digestive
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, συμπυκνωμένο
- 3 αβγά
- 1 ερμόλ
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ λιωμένο σε ένα κουταλάκι ζεστό νερό
- 2 βανίλιες
- 1 μικρό κουτί νουνού
- 250 ml κρέμα γάλακτος ειδική για σαντιγί, χτυπημένη
Πώς το κάνουμε:
Για τη βάση:- Τρίβετε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο.
- Τοποθετείτε ένα μεσαίου μεγέθους τσέρκι σε μία πιατέλα και στρώνετε μέσα τα μπισκότα πατώντάς τα καλά.
- Ρίχνετε το ζαχαρούχο σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Το αφήνετε να καραμελώσει ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει. θέλει περίπου 20 λεπτά.
- Μόλις το βγάλετε το χτυπάτε λίγο με το μίξερ για να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Το αφήνετε να κρυώσει και το στρώνετε πάνω από τα μπισκότα. Αν κολλάει μπορείτε να βρέξετε λίγο τη σπάτουλα.
- Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και το βάζετε με το μπολ στην κατάψυξη.
- Ανά περίπου 40 λεπτά το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε για να γίνει αφράτο. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε 2-3 φορές.
- Πριν πήξει τελείως το απλώνετε πάνω από τη στρώση καραμέλας και ξαναβάζετε στην κατάψυξη.
- Μόλις παγώσει τελείως γαρνίρετε με τη σαντιγί και ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.
WebRep

Overall rating


WebRep

Overall rating

