Για να γίνει η μαρέγκα σας αφράτη και πυκνή, ρίξτε στα ασπράδια των αυγών πριν τα χτυπήσετε, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Χειμώνας
_________________________________________________________________________________________________________
Σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 1½ κιλό κολοκύθα
- 2 μερίδες ζωμό λαχανικών
- 1½ κούπα λάδι
- 3⅓ κ. σ. μπαλσάμικο
- 2 κ. γ. χοντρό αλάτι
- 2 χοντροκομμένα μεγάλα κρεμμύδια
- 2 χοντροκομμένα μεγάλα καρότα
- 1 χοντροκομμένη μεγάλη πατάτα
- ½ κ. σ. κύμινο
- 1 κ. γ. μαύρη ζάχαρη
- 1 φ. τ. κρέμα γάλακτος
- 1½ κ. σ. βούτυρο
- Χυμό ενός λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε!
- Κόψε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και καθάρισέ την από τα σπόρια (μπορείς να τα κάνεις πασατέμπο).
- Πασπάλισε τα κομμάτια της κολοκύθας με το μισό ελαιόλαδο
- Στο μεταξύ βράσε τα κρεμμύδια με πολύ λίγο νερό μέχρι αυτό να εξατμιστεί και εκείνα να μαλακώσουν.
- Σόταρε τα καρότα, την πατάτα και το κύμινο με το υπόλοιπο ελαιόλαδo, σβήσε με το υπόλοιπο μπαλσάμικο, πρόσθεσε τη ζάχαρη και το ζωμό λαχανικών και βράσε, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ύστερα, καθάρισε την κολοκύθα από τη φλούδα και πρόσθεσέ τη στη σούπα για να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμα.
- Τέλος, άλεσε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπέρωσε και, λίγο πριν σερβίρεις τη βελουτέ σούπα με γλυκιά κολοκύθα, ρίξε μέσα το βούτυρο και την κρέμα να κολυμπάνε.
Καλή όρεξη!
_______________________________________________________________________________________________________________________________