Φθινόπωρο

__________________________________________________________________________________________________________

Νάτσος με κιμά και λιωμένο τυρί τσένταρ


 
Νάτσος με κιμά και λιωμένο τυρί τσένταρ

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από τη ελιά
  • 1-2 σακουλάκια νάτσος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τοματάκι ψιλοκομμένο κλασικό pummaro
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια red kindney
  • 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι βραστό
  • 1 φλιτζ. τυρί cheddar τριμμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο άλτις κλασικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Σε ένα τηγάνι βάλε λίγο λάδι
     
    και σωτάρισε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια ρίξε και τον κιμά και ψήσε τον μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • 2 Με το που βεβαιωθείς ότι ο κιμάς έχει γίνει, πρόσθεσε τα ντοματάκια, τα φασόλια, το καλαμπόκι, την πιπεριά, το κολίανδρο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Άστα να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  • 3 Αφού προθερμάνεις τον φούρνο, πάρε ένα ταψί, ρίψε μέσα τα υλικά που έφτιαχνες πριν και στη συνέχεια κάλυψέ τα με τα νάτσος. Το μόνο που έχεις να κάνεις τώρα είναι να βάλεις το ταψί στον φούρνο στους 200ο για 10 λεπτά.
  • 4 Είσαι σχεδόν έτοιμος. Λίγο πριν βγάλεις τα νάτσος από τον φούρνο, ρίξε το τυρί τσένταρ και άστο να λιώσει πάνω τους.

Καλή όρεξη!

 
Πώς να φτιάξετε λιαστές ντομάτες

Κόβετε μακρόστενες ώριμες ντομάτες στη μέση, τις στρώνετε σε ξύλο με τη σάρκα προς τα πάνω και τις αλατίζετε, ρίχνοντας και λίγο ζάχαρη. Τις αφήνετε στον ήλιο ώσπου να ξεραθούν και τη νύχτα τις μαζεύετε. Διατηρούνται πάρα πολύ καλά σε βάζα με λάδι.

 

__________________________________________________________________________________________________________

 

Αχλάδια Γκραν Μαρνιέ


 
Αχλάδια Γκραν Μαρνιέ
 


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 άγουρα και αρωματικά αχλάδια
  • 2 κεφαλάκια γαρύφαλλο
  • 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • Λίγες σταγόνες χυμό από λεμόνι
  • 1 κουταλιά Γκραν Μαρνιέ
  • 1 κουταλιά μαστίχα Χίου

Ξεκινάμε!

  • 1 Ξεφλούδισε τα αχλαδια αφήνοντας το κοτσάνι τους και αφαίρεσε την καρδιά και τους σπόρους. Στο άνοιγμα που σχηματίζεται, βάλε από ένα κεφαλάκι γαρύφαλλο.
  • 2 Βράσε σε μια κατσαρόλα τα αχλαδια με τη ζάχαρη, το κάρδαμο, ένα φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού, ώσπου να μαλακώσουν.
  • 3 Στη συνέχεια, βγάλε με μια τρυπητή κουτάλα τα αχλαδια σε ένα πιάτο και βράσε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
  • 4 Όταν πήξει, πρόσθεσε σταδιακά το Βιτάμ
     
    , τη μαστίχα και το Γκραν Μαρνιέ, ανακατεύοντας. Με αυτό το σιρόπι περίχυσε τα αχλαδια Γκραν Μαρνιέ και σέρβιρέ τα αμέσως.

Καλή όρεξη!