Καλοκαίρι
_______________________________________________________________________________________________
Ψαροκροκέτες από λαβράκι

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 1 φλιτζάνι έτοιμη ή σπιτική μπεσαμέλ
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 φλιτζάνι βραστό λαβράκι (σάρκα χωρίς κόκαλο ούτε πέτσα)
- 1 φλιτζάνι καθαρισμένες και ψιλοκομμένες γαρίδες
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- 3-4 κ. σ. μαγιονέζα
Ξεκινάμε!
- 1 Ανάμειξε σε ένα μπολ την μπεσαμέλ και το χτυπημένο αυγό, πρόσθεσε το βραστό λαβράκι, τις γαρίδες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, και μετά άφησε στο ψυγείο το μείγμα για τις ψαροκροκέτες από λαβράκι να σφίξει.
- 2 Πλάσε με το μείγμα μικρά μπαλάκια, αλεύρωσέ τα ελαφρώς και τηγάνισε τις ψαροκροκέτες από λαβράκι σε καλαμποκέλαιο. Για συνοδεία στο σερβίρισμα; Μαγιονέζα!
Καλή όρεξη!
__________________________________________________________________________________________________________
Τάρτα με καρπούζι

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- ½ κιλό καρπούζι κομμένο σε λεπτές φέτες ή μέτριους κύβους από την καρδιά του
- Για τη βάση:
- 200 γρ. τριμμένα μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
- 100 γρ. τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 6 κουταλιές ελάχιστα λιωμένο Flora Soft με βούτυρο
- Για την κρέμα:
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 280 γρ. λευκή σοκολάτα
- 1 Alsa Βανιλέτα
- Ελάχιστο ξύσμα από μοσχολέμονο
- 4 ψιλές φέτες μοσχολέμονου
- ¼ φλιτζανιού τσαγιού νερό
- Για τη σάλτσα:
- 1 φλιτζάνι μέλι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού σναπς φράουλας
- 4 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα
Ξεκινάμε!
- 1 Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη βάση τις τάρτας και στρώσε με αυτά μια στρογγυλή φόρμα αλειμμένη με Flora Soft με βούτυρο.
- 2 Πάρε ένα τηγάνι και ρίξε μέσα το μέλι, το σναπς φράουλας, τις φετούλες μοσχολέμονου (λάιμ) και το ¼ του φλιτζανιού νερό ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να προκύψει μια ρευστή σάλτσα.
- 3 Χτύπα στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη Βανιλέτα, μέχρι να γίνουν σαντιγί, πρόσθεσε το ξύσμα του μοσχολέμονου ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και ρίξε την κρέμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα.
- 4 Λιώσε τη λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία και μετά άπλωσέ τη πάνω από τη σαντιγί αναμειγνύοντάς την ελαφρώς με την κρέμα με μια σπάτουλα.
- 5 Βάλε την τάρτα με καρπούζι για 20 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να κρυσταλλοποιηθεί η λιωμένη σοκολάτα, κι από πάνω πρόσθεσε τις φέτες ή τους κύβoυς του καρπουζιού και τη σάλτσα από το σναπς φράουλας, που έχεις από πριν ανακατέψει με τη μαρμελάδα.
Καλή όρεξη!