Άνοιξη
___________________________________________________________________________________________________________________
Τηγανίδες

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- Για τη ζύμη:
- • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- • Μία πρέζα αλάτι
- • 25 γρ. μαγιά φρέσκια
- • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
- • 1 κουταλάκι σουσάμι (προαιρετικά)
- • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- Επίσης:
- • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ξεκινάμε!
- 1 Βάλε όλο το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνε στη μέση μια λακκούβα και εκεί τρίψε τη μαγιά, διάλυσέ τη με ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και άφησέ τη να κάτσει 1 ώρα περίπου.
- 2 Μετά, όμως, τέρμα το καθισιό! Πρόσθεσε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, το σουσάμι και σταδιακά το φλιτζανάκι ελαιόλαδo, και ζύμωσε το μείγμα παίρνοντας σιγά-σιγά το αλεύρι από την άκρη. Καθώς ζυμώνεις, ρίξε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό (ή όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη για τις τηγανίδες λεία και ελαστική), σκέπασε τη λεκάνη και άφησέ τη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
- 3 Τέλος κόψε κομματάκια από τη ζύμη και πλάσε κορδόνια μήκους 30 εκ. και πάχους 1½ εκ. Τύλιξε τα κορδόνια με ένα πιρούνι σαν σαλιγκάρια, τις τηγανίδες με το όνομα, και τηγάνισέ τες σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι
Καλή όρεξη!
___________________________________________________________________________________________________________________
Τάρτα με φρέσκα φρούτα εποχής

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
- 2 κουταλάκια άρωμα βανίλια
- 35 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. Βιτάμ (κρύο και κομμένο σε μικρούς κύβους)
- Φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα
- 4-5 κουταλιές παγωμένο νερό
- Για τη σαντιγί:
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Ξεκινάμε!
- 1 Βάλε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το Βιτάμ
- 2 Τύλιξε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, βάλ’ τη στο ψυγείο και μετά από μισή ώρα, άνοιξέ τη σε λεπτό φύλλο πάνω σε λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής.
- 3 Κόψε στο φύλλο 24 δίσκους διαμέτρου 10 εκ., στρώσ’ τους σε 12 μικρές φόρμες της ίδιας διαμέτρου, κάνε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και βάλ’ τες πρώτα στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά για 10-14 λεπτά στη μεσαία θέση σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-200°C.
- 4 Στη συνέχεια άφησε τις τάρτες να κρυώσουν, όσο εσύ θα ετοιμάζεις τη σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν.
- 5 Τέλος, άπλωσε πάνω στις τάρτες τη σαντιγί και γάρνιρε με τα φρέσκα φρούτα εποχής.
Καλή όρεξη!