Ο Papa σου προτείνει συνταγές
_____________________________________________________________________________________________
Πρασόπιτα

Ξεκινάμε!
- Σόταρε για 10 λεπτά το πράσο με το μισό Βιτάμ
- Ύστερα χτύπα με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, πρόσθεσε την κεφαλογραβιέρα και τα πράσα και ανακάτεψε. Αυτό είναι το μείγμα για την πρασόπιτα.
- Στρώσε τον πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ με το υπόλοιπο Bιτάμ λιωμένο και στρώσε μέσα τα μισά φύλλα, αλειμμένο το καθένα καλά με λιωμένο Bιτάμ. Από πάνω τοποθέτησε το μείγμα για την πρασόπιτα, σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα (το καθένα αλειμμένο πάλι με Bιτάμ) και χάραξε την επιφάνεια της πίτας με κοφτερό μαχαίρι.
- Ψήσε την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35 περίπου λεπτά και σέρβιρέ τη ζεστή ή κρύα.
Καλή όρεξη!
__________________________________________________________________________________________________________________________________
Βίδες σαλάτα με σπανάκι

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 500 γρ. μακαρόνια βίδες
- 1 κιλό σπανάκι (µόνο τις καρδιές)
- 500 γρ. χοντροκομμένο μανούρι
- ½ ψιλοκοµµένο µατσάκι άνηθο
- 5-6 ψιλοκοµµένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι του νερού χυµό λεµονιού
- 300 γρ. χοντροσπασµένα καρύδια
- Φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Ξεκινάμε!
- Βράσε τις βίδες (μιλάμε για μακαρόνια, έτσι;) σύμφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου, σούρωσέ τες και ράντισέ τες µε λίγο ελαιόλαδo για να µην κολλήσουν.
- Ρίξε τις βίδες σε µια σαλατιέρα μαζί με το σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τη φέτα, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, ανακάτεψε καλά µε τα χέρια, σκέπασε µε μεμβράνη τη σαλάτα βίδες με σπανάκι και άφησέ τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
- Μετά, χτύπα καλά σε ένα σέικερ το λάδι
Καλή όρεξη!
_____________________________________________________________________________________________________________________________
Σούπα καρότου με πορτοκάλι και φινόκιο
Πορτοκαλί αποχρώσεις με νότες φινόκιο.

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 350 γρ. τριμμένα καρότα
- 1 μερίδα ζωμό λαχανικών
- 1 βολβό φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 50 γρ. Βιτάμ Soft
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε!
- Ρίξε το Βιτάμ
- Μετά πρόσθεσε το καρότο και το σκόρδο, συνέχισε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη, πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών και σβήσε με το κρασί.
- Πολύ καλά! Γέμισε την κατσαρόλα με περίπου 1 λίτρο νερό που θα αποτελέσει και το κυρίως μέρος της σούπας καρότου και φινόκιο, και άφησε τα λαχανικά να βράσουν περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπέρωσε γενναιόδωρα τη σούπα καρότου και φινόκιο και πολτοποίησέ τη στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκάλι.
- Ζέστανε τη σούπα καρότου με πορτοκάλι και φινόκιο, και ρίξε την κρέμα γάλακτος πριν πάρει βράση, ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Άφησε να κοχλάσει μια-δυο φορές, απόσυρε από τη φωτιά και σέρβιρε την πορτοκαλί σούπα σου με λίγη κρέμα γάλατος.
Καλή όρεξη!
____________________________________________________________________________________________________________________________
Γεμιστά κοχύλια Tacos
Στο Μεξικό όταν κάτι είναι νόστιμο λένε: “θα σου φύγει ο τάκος”!

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 1 πακέτο τάκος εμπορίου
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο από την ελιά
- 1½ φλιτζ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Pummaro
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, κόλιανδρο, πάπρικα ,ρίγανη , γαρύφαλλο
- 1 KNORR κυβάκι μυρωδικών σκόρδο
- λίγο τριμμένο τυρί cheddar
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- τομάτες κομμένες σε ζάρια χωρίς σπόρια
- 100 ml ελαιολαδο αλτις κλασικο
Ξεκινάμε!
- Ξεκίνησε τσιγαρίζοντας τον κιμά με ελαιόλαδο
- Στη συνέχεια ρίξε τον χυμό της ντομάτας και τα μπαχαρικά και πρόσθεσε το knorr κυβάκι μυρωδικών, σκόρδο και ανακάτεψέ τα.
- Αφού τα αφήσεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά και βεβαιωθείς ότι έχουν απορροφηθεί τα υγρά, τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ.
- Σειρά τώρα έχουν τα τάκος. Βάλε τα στο φούρνο να ζεσταθούν αλλά με προσοχή για να μην σπάσουν.
- Είσαι έτοιμος να σερβίρεις! Βγάλε τα τάκος από τον φούρνο και γέμισέ τα με λίγο από το μείγμα του κιμά, μαρούλι, ντομάτα και τυρί.
Καλή όρεξη!
_____________________________________________________________________________________________________________________________
Κινέζικη σαλάτα με νουντλς και γαρίδες
Τόσο νόστιμη που θα γλύφεις και τα τσοπ-στικς σου

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- ½ κιλό γαρίδες μεγάλες
- ½ πακέτο noodles
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4-5 κλωνάρια φρέσκο κολίανδρο
- 10 κλωνάρια μαϊντανό
- ½ φλιτζ. σάλτσα σόγιας
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο άλτις κλασικό
- ¼ κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
- 1 lime (χυμός)
- αλάτι, πιπέρι
Ξεκινάμε!
- Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, είναι όμως αναγκαία και θα σε δικαιώσει στη συνέχεια. Άρχισε λοιπόν με τις γαρίδες – αφού λοιπόν τις καθαρίσεις από το κέλυφος, πάρε μία οδοντογλυφίδα και αφαίρεσε το εντεράκι τους από την πίσω πλευρά. Πλύντες και στράγγισέ τες.
- Συνεχίζουμε με τα εύκολα τώρα – σε μια κατσαρόλα βράσε τα νουντλς (για όση ώρα λέει η συσκευασία) και πρόσθεσε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο
- Κόψε τις πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες και στη συνέχεια ψιλόκοψε το μαϊντανό, το κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδo μαζί με τζίντζερ έτσι ώστε να πάρει άρωμα. Ρίξε μέσα τις γαρίδες και σωτάρισέ τες για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια “σβήσε” τις γαρίδες με το χυμό λεμονιού. Περίμενε ένα λεπτό και ρίξε και τη σάλτσα σόγιας.
- Τέλος, πρόσθεσε τις πιπεριές, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια και το ζωμό που κράτησεις από τα noodles. Άστα να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μείνει περίπου το μισό νερό και στη συνέχεια βγάλτο από το μάτι και άστα να κρυώσουν.
- Αναμειγνύεις τα νουντλς με τη σάλτσα και τις γαρίδες και η σαλάτα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.
Καλή όρεξη!
_______________________________________________________________________________________________________________________________
Κλαμπ σάντουιτς
Περίσσεψε κοτόπουλο; Να μια ωραιά και απλή ιδέα για σνακ!

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 1 κούπα κοτόπουλο ψητό, βραστό ή τηγανιτό που έχει περισσέψει
- 3 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 φέτες ντομάτες
- 1 αγγούρι σε ψιλές φέτες
- 2-3 φέτες μπέικον
- 2 φέτες τυρί του τοστ
- Μαγιονέζα Hellmann's Real
- 2-3 φύλλα μαρουλιού
- 2 κ.γ. Flora Soft με βούτυρο
Ξεκινάμε!
- Αρχικά, ψήσε τις φέτες μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Στη συνέχεια, άλειψε τις φέτες του τοστ με Flora Soft με βούτυρο και ψήσε τις στην τοστιέρα.
- Πάρε τώρα μια φέτα του τοστ και άπλωσε πάνω της μαγιονέζα
- Αφού το κάνεις αυτό, βάλε από πάνω το κοτόπουλο που έχει περισσέψει, μερικές φέτες αγγούρι και μαρούλι.
- Πάρε τώρα τη δεύτερη φέτα του τοστ και αφού την αλείψεις με μαγιoνέζα, βάλε από πάνω το μπέικον, το τυρί και τη ντομάτα.
- Τελειώνεις το τρίπατο κλαμπ σάντουιτς βάζοντας άλλη μία φέτα του τοστ, το κόβεις στη μέση και είναι έτοιμο για φάγωμα!
Καλή όρεξη!
__________________________________________________________________________________________________________________________
Μπιφτέκια από ρύζι
Καλά είναι και με κιμά, αλλά με ρύζι δεν παίζονται!

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 300 γρ. ρύζι
- 1 κ.γ. Knorr extra γεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 φινόκιο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 τούφες ρόκα
- 1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1/2 φλυτζάνι αμυγδαλόψιχα ανάλατη
- 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. δυόσμο
- Αλάτι
- Πάπρικα γλυκιά
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
Ξεκινάμε!
- Αρχικά, βράσε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό και το ζωμό λαχανικών.
- Όσην ώρα γίνεται αυτό, εσύ μπορείς να ξεπλύνεις και να καθαρίσεις το καρότο, το φινόκιο, τη ρόκα και την πιπεριά.
- Στη συνέχεια, βάλε στο μούλτι τα λαχανικά, την αμυγδαλόψιχα και το βρασμένο ρύζι και άλεσέ τα.
- Βάλε τώρα σε ένα μπολ τα παραπάνω, πρόσθεσε τη φρυγανιά, το δυόσμο, αλάτι και πάπρικα και ανακάτεψε καλά. Αφού πλάσεις καλά, βάλε τα μπιφτέκια από ρύζι σε ένα ταψί στο οποίο έχεις στρώσει μέσα αντικολλητικό χαρτί.
- Τέλος, ψήνεις στο γκριλ μέχρι να γίνουν και από τις δύο μεριές ή αν θες εναλλακτικά τα τηγανίζεις.
Καλή όρεξη!
-__________________________________________________________________________________________________________________________________
Κέικ λαδιού με φρούτα
Αντί να του βγάλεις, βάλ’ του το λάδι.

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 2 φλιτζάνια τριμμένη αμυγδαλόψιχα
- 3 αυγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζανάκι μπράντι
- 1½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
- 1 κουταλάκι ανθρακική σόδα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και χυμό από ½ πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι τριμμένο κανελογαρύφαλλο
- Για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 κουταλιές μπράντι
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- Για τα φρούτα:
- 350 γρ. φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες ή ακτινίδια)
- 1½ κουταλιά ζάχαρη
-
1½ κουταλιά μπράντι
Ξεκινάμε!
- Χτύπα το λάδι
- Βάλε το μείγμα σου σε μια φόρμα και ψήσ’ το για 45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
- Επωφελήσου από αυτό το διάστημα: έχεις άφθονο χρόνο να ετοιμάσεις το σιρόπι και να το αφήσεις να κρυώσει. Έτσι, μόλις το κέικ θα βγει από το φούρνο, εσύ θα του την έχεις στημένη και θα το περιχύσεις με το σιρόπι εκεί που δεν θα το περιμένει…
- Τέλος, κόψε τα φρούτα, ανάμειξέ τα με το μπράντι και τη ζάχαρη και άφησέ τα ήσυχα για 15 λεπτά. Λίγο πριν σερβίρεις το κέικ λαδιού με φρούτα, διακόσμησέ το με τα φρούτα.
Καλή όρεξη!
_________________________________________________________________________________________________________________________________
Σοκολατένια μπισκότα καρδιές
Δείξε όλη σου την αγάπη με σοκολατένια μπισκότα καρδιές.

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 2½ φλιτζάνια αλεύρι
- Κρόκους από 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι Βιτάμ
- 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια Γκραν Μαρνιέ
- 1 φακελάκι Alsa Βανιλέτα
Ξεκινάμε!
- Χτύπα στο μίξερ το Βιτάμ
- Φτιάξε μικρά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς (ειδικά φορμάκια θα σε βοηθήσουν), τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσ’ τα για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
- Ενώ τα μπισκότα καρδιές κρυώνουν, εσύ ετοίμασε τη σοκολάτα τους. Βάλε την κουβερτούρα σε κομμάτια και το ελαιόλαδο
- Ακούμπησε ένα-ένα τα μπισκότα σε ένα πιρούνι, βάφτισέ τα στη σοκολάτα και βγάζοντάς τα άφησε να στραγγίξουν πάνω στο πιρούνι.
- Τοποθέτησε τα σοκολατένια μπισκότα καρδιές σε ένα δίσκο καλυμμένο με λαδόκολλα για να μπορείς να τα προσφέρεις!
Καλή όρεξη!
________________________________________________________________________________________________________________
Ιαπωνικό ρύζι στον ατμό
Στην Ιαπωνία πρώτα μαθαίνουν να φτιάχνουν ρύζι και μετά όλα τ' άλλα!

Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 2 και 1/4 φλ.τσ. ιαπωνικό σούσι - ρύζι
- 3 φλ.τσ. νερό
- 1/4 φλ.τσ. ξίδι ρυζιού
- 1/4 φλ.τσ. λευκή ζάχαρη
- 1 και 1/4 κ.γ. Αλάτι
Ξεκινάμε!
- Σε ένα βαβύ μπολ βάλε μέσα το ρύζι. Γέμισέ το με κρύο νερό και τρίψε το με τα χέρια σου μέχρι το νερό να πάρει ένα γαλατί χρώμα. Στη συνέχεια άδειασε το θολό νερό και επανέλαβε 3-4 φορές μέχρι να μπορείς να δεις το ρύζι μέσα στο νερό.
- Στράγγιξε το ρύζι τώρα σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια βάλε το σε μια κατσαρόλα μαζί με το ανάλογο νερό και άφησέ το εκεί για 30 λεπτά.
- Ρίξε τώρα μέσα στην κατσαρόλα το μισό ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, ανακάτεψε μια τελευταία φορά και κάλυψε με ένα καπάκι.
- Αφού αφήσεις το ρύζι να βράσει καλά σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγόβρασε για άλλα 15 λεπτά.
- Βγάλε το τώρα από τη φωτιά και άσε το να ηρεμήσει για 5 λεπτά περίπου.
- Το ρύζι τώρα λογικά θα κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας, οπότε με μια κουτάλα ξύσε ελαφριά και στη συνέχεια βάλε το σε ένα μπολ. Ρίξε το υπόλοιπο ξύδι και ανακάτεψε καλά μέχρι να βεβαιωθείς ότι το ρύζι δεν σβολιάζει.
- Τέλος, άσε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το ιαπωνικό ρύζι ατμού είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!
Poll
Σου αρέσουν οι συνταγές μου; Ο Πάπας είμαι !
Αρκετά καλές ... (4)
Μόνο μία. (1)
Έπρεπε και να τις δοκιμάσω ;;;; (2)
Total votes: 10
Είναι μακαρονάδα; Είναι σαλάτα; Είναι και τα δύο!