σπανακόπιτα
WebRep

Overall rating


Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλο σπανακι ψιλοκομενο
- 800γρ φετα σκληρη πικαντικη κομενη σε μικρα κυβακια
- 2-3 ριζες απο πρασο ψιλοκομενες
- 4-5 κρεμυδακια φρεσκα ψιλοκομενα
- 1 κουτι φυλο κρουστας ετοιμο για αλμυρες πιτες
- 1 αυγο
- αλατι μια κουταλια τησ σουπας
- λιγο πιπερι
- 1 σφηνακι ελαιολαδο
- 2-3 κ της σουπας αλευρι
Πώς το κάνουμε:
- Σε ενα μπωλ βαζουμε το σπανακι, το πρασο, τα κρεμυδια, τη φετα, το αυγο, το αλατι το πιπερι, το λαδι και τα ανακατευουμε καλα.
- Υστερα βαζουμε και το αλευρι για να επορροφησει τα υγρα (ισως χρειαστει και λιγο περισσοτερο).
- Εφοσον εχουμε ετοιμη τη γεμιση σε ενα ταψι βαζουμε λιγο λαδι στο ταψι και μετα βαζουμε 4-5 φυλα στον πατο του ταψιου και αναμεσα απο το καθε ενα αλοιφουμε με λιγο λαδακι.
- Στο κεντρο βαζουμε ολη τη γεμιση μας και ξαναβαζουμε αλλα 4-5 φυλλα κρουστας πανω απο την ζυμη παλι με τον ιδιο τροπο. Αλοιφοντας ενα ενα τα φυλλα με λαδακι. Οταν τελιωσουμε κανουμε με το μαχαιρι 3 χαρακιες πανω στα τελευταια φυλλα για να μην φουσκωσει η πιτα μας.
- Την βαζουμε στον φουρνο στους 180ο βαθμους για 30 λεπτακια.
- Αυτο ηταν ..ετοιμη η πιτα μας!!!!!!!!!
από το site: οι συνταγές της παρέας
WebRep

Overall rating


WebRep

Overall rating

