και άλλα μπισκότα φράουλας μπισκότα με φράουλες
Τι χρειαζόμαστε:
- 225 γρ. φαρίνα
- 60 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 1 αυγό
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.σ. γάλα
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
- 75 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
Φτιάχνει
12 μπισκοτάκια
Πώς το κάνουμε:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε το βούτυρο. Συνεχίστε μέχρι το βουτύρο να έχει τριφτεί καλά μέσα στο αλεύρι, ρίξτε και την ζάχαρη.
- Σε άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό. Δημιουργήστε μια λακούβα στο κέντρο των ξηρών συστατικών και ρίξτε μέσα τα υγρά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία, απαλή και εύπλαστη.
- Ανοίγουμε σε πάχος 1,5 εκατοστά και κόβουμε 5 εκατοστά κύκλους. Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα αραιά μεταξύ τους.
- Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Βάζουμε τη μαρμελάδα, χυμό λεμονιού, εκχύλισμα αμυγδάλου και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η μαρμελάδα να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφού βγάλουμε τα μπισκότα και έχουν κρυώσει, βάζουμε στο εσωτερικό των μισών μπισκότων μαρμελάδα, στα άλλα μισά σαντιγύ και τα κολλάμε μεταξύ τους.
- Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
από το site: οι συνταγές της παρέας
WebRep

Overall rating


WebRep

Overall rating


WebRep

Overall rating

