και άλλα μπισκότα φράουλας                 μπισκότα με φράουλες

Μπισκότα με γέμιση φράουλα και κρέμα

 

Τι χρειαζόμαστε:


  • 225 γρ. φαρίνα
  • 60 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κ.σ. γάλα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
  • 75 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
Φτιάχνει
12 μπισκοτάκια
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε το βούτυρο. Συνεχίστε μέχρι το βουτύρο να έχει τριφτεί καλά μέσα στο αλεύρι, ρίξτε και την ζάχαρη.
  3. Σε άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό. Δημιουργήστε μια λακούβα στο κέντρο των ξηρών συστατικών και ρίξτε μέσα τα υγρά.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία, απαλή και εύπλαστη.
  5. Ανοίγουμε σε πάχος 1,5 εκατοστά και κόβουμε 5 εκατοστά κύκλους. Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα αραιά μεταξύ τους.
  6. Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

  1. Βάζουμε τη μαρμελάδα, χυμό λεμονιού, εκχύλισμα αμυγδάλου και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η μαρμελάδα να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Αφού βγάλουμε τα μπισκότα και έχουν κρυώσει, βάζουμε στο εσωτερικό των μισών μπισκότων μαρμελάδα, στα άλλα μισά σαντιγύ και τα κολλάμε μεταξύ τους.
  3. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

από το site: οι συνταγές της παρέας

 
Overall rating
 
 
 
Overall rating
 
 
 
Overall rating